programma

- Schaarbeek Laat

Schaarbeekse Skylines

 

Verzamel de  postkaarten met Schaarbeekse skylines in een handig harmonicaformaat en nodig je vrienden uit voor het festival.

De postkaarten zijn vanaf 1 maart te verkrijgen in de Nederlandstalige Bibliotheek, aan het onthaal van GC De Kriekelaar en het Schaarbeekse gemeentehuis.

Je komt ze vast ook nog tegen op verschillende locaties in Schaarbeek en Brussel. 

Schaarbeek Laat u genieten

door u op drie doordeweekse donderdagen verrassende artiesten op bijzondere locaties in Schaarbeek te laten ontdekken.

Dit jaar kan u naar:

 

-          ‘Zielzoekers’ van theatermaker Mokhallad Rasem in de fantastische kapel van het Institut de la Sainte-Famille. Vorig jaar verbleef hij zes weken lang in het asielcentrum van Menen, ruim 10 jaar na zijn eigen vlucht uit Irak in 2005. Hij leefde, praatte en werkte samen met de bewoners en destilleerde daaruit een krachtig portret. Deze documentaire theatervoorstelling speelt op donderdag 29/03/18 om 20u in de Kapel van het Institut de la Sainte-Famille, Chaumontelstraat 9 De kapel is prachtig, maar koud. Kleed u warm aan, voorzie een dekentje. Wij van onze kant verwarmen u met warme dranken en een bijzonder pakkende voorstelling.

 

-          Christa Jerôme, aka La Jerôme, die begin 2001 in een televisiewedstrijd op tv ontdekt werd door de ongelooflijk getalenteerde Belgische jazz- en elektroproducent Marc Moulin. Ze werkte samen met grote namen uit de Belgische jazz-, pop- en hiphopscène. Met de hulp van producer en multi-instrumentalist Pascal Paulus, die eerder ook al Mélanie De Biasio deed scoren van achter zijn analoge synths, blikte ze in 2017 haar solodebuut ‘Jerôme is a woman’s name’ in. Ontdek haar soulvolle stem in een bad vol seventiesgrooves op donderdag 26/04/18 om 20u in boksclub Queensbury, Stephensonstraat 78.

 

-          We Stood Like Kings, vier Brusselse muzikanten die zich sinds 2011 verdiepen in schatten uit de filmgeschiedenis, die ze live voorzien van tegelijk intense en breekbare post-rock. Met hun nieuwe soundtrack USA 1982 gaan ze de ontmoeting aan met de cultfilm Koyaanisqatsi. Na meer dan 150 concerten in 15 landen is dit Brusselse kwartet een referentie geworden op de Europese scène. Inspiratie halen de jonge muzikanten zowel bij Pink Floyd, Chopin als Mogwai. Op donderdag 24/05/18 neemt We Stood Like Kings voor een avondje White Cinema in, op Lambermontlaan 1. Na het filmconcert kan u terecht in de VIP bar en bij mooi weer genieten van een lekker drankje op het terras.   

 

€ 11 / € 8 (-26) losse tickets |  € 28 combiticket (3 voorstellingen) 

Reserveren kan je hier

 

Er zijn voorlopig geen activiteiten gepland in deze categorie.