Partners

Partners van 1030 cultuur

Dienst Nederlandse Cultuur

 

De Dienst Nederlandse Cultuur van Schaarbeek biedt u niet alleen cultuur van de bovenste plank, maar ook ruimte voor ontmoetingen. U hoeft niet op de rode pluche van een theaterzeteltje te gaan zitten om cultuur mee te pikken, wij serveren het u graag op plekken waar u dagelijks komt of op momenten dat u het niet verwacht. We willen cultuur graag dichter bij de mensen brengen en de mensen dichter bij elkaar. Om dit te bereiken proberen we ons activiteitenaanbod zo laagdrempelig en gevarieerd mogelijk te maken, over de leeftijds- en taalgrenzen heen : tentoonstellingen, culturele uitstappen, picknicks met circus, huiskamerconcerten, thé dansants, …we bieden het allemaal.

 

GC De Kriekelaar

 

De Kriekelaar vind je in de Gallaitstraat in hartje Schaarbeek. Een gerenoveerd fabrieksgebouw waar ooit pillen gedraaid werden, is nu een gemeenschapscentrum met pit. Iedereen is bij ons welkom voor cursussen, concerten, familietheater, een uitgebreide kinderwerking, … : ideaal om nieuwe mensen te ontmoeten - misschien zijn het wel je buren! Onze foyer en binnentuin zijn een prachtig decor voor onze jaarlijkse feesten. Wat je ook zoekt, je vindt het in De Kriekelaar. Onze deur staat open, ook voor allerlei info.

 

Nederlandstalige Gemeentelijke Openbare Bibliotheek


De Nederlandstalige Gemeentelijke Bibliotheek biedt een uitgebreide collectie van meer dan 40.000 boeken aan, die gericht is op alle leeftijdscategorieën. Het aanbod gaat van stoffen boekjes voor de allerkleinsten tot grootletterboeken voor ouderen, met daarnaast een uitgebreide collectie jeugd- en tienerboeken, romans, wetenschappelijke werken, taalcursussen, cd-roms, NT2-materialen, … In de audiovisuele afdeling kan men men terecht voor een uitgebreid aanbod aan cd’s en dvd’s. Als lid van het BruNo-netwerk biedt de bib bovendien toegang tot de collecties van alle Brusselse Nederlandstalige bibliotheken. Het bibteam zet zich dagelijks in om alle bezoekers (Schaarbekenaren en niet-Schaarbekenaren, Nederlandstaligen en anderstaligen) een goede en vriendelijke dienstverlening aan te bieden en actief te werken aan leesbevorderingsprojecten voor jong en oud. De bib is een open huis, gemakkelijk bereikbaar op de Lambermontlaan, waar ruimte is voor ontmoeting en ontspanning en waar je terecht kan voor informatie en levenslang leren. 

Reacties