We Stood Like Kings verdiept zich sinds 2011 in schatten uit de filmgeschiedenis, die ze live voorzien van tegelijk intense en breekbare post-rock. Met hun nieuwe soundtrack USA 1982 gaan ze de ontmoeting aan met de cultfilm Koyaanisqatsi.

Met dit filmconcert sluit We Stood Like Kings een trilogie af. In de voorgaande projecten portretteerden ze al twee imperia die ten gronde gingen: BERLIN 1927 op Die Sinfonie der Großstadt van Walter Ruttmann en USSR 1926 op A Sixth Part of the World van Dziga Vertov. Met USA 1982 voegen ze naar eigen zeggen een derde rijk toe dat schijnbaar afstevent op zijn destructie.

Na meer dan 150 concerten in 15 landen is dit Brusselse kwartet een referentie geworden op de Europese scène. Inspiratie halen de vier jonge muzikanten zowel bij Pink Floyd, Chopin als Mogwai.

De legendarische cultdocumentaire Koyaanisqatsi van Godfrey Reggio sloeg in 1982 in als een bom. De combinatie van wonderlijke en overweldigende beelden en de prachtige muziek van Philip Glass was ongezien. Het thema van een planeet die door zijn eigen bewoners onleefbaar dreigt te worden gemaakt is vandaag actueler dan ooit.

We Stood Like Kings neemt voor een avondje White Cinema in. Na het filmconcert kan u terecht in de VIP bar en bij mooi weer genieten van een lekker drankje op het terras. Be there or be square.

Judith Hoorens, piano – Philip Bolten, gitaar – Colin Delloye, bas – Mathieu Waterkeyn, drums

 

Voorstellingen kosten €11 / €8 (-26), een combiticket € 28

Tickets kan je hier bestellen of op 02 245 75 22Reacties