nOvanOïs

09:30 > 12:00
Ontbijt Aux Trois Rois
Zondags ontbijt in het pop-up café en samenstelling van de optocht.


12:00
Feestelijke optocht 
Optocht door de straten van Schaarbeek, aangevoerd door de Schaarbeekse ezel Gribouille, de herboren Pogge Vrienden, en de Brusselse fanfare Chicon Ritmo. De stoet vertrekt om 12u aan Novanoïs, en komt omstreeks 13u15 toe aan de Buvette Sint-Sebastiaan in het Josaphatpark.


BUVETTE SINT-SEBASTIAAN

13:00 > 18:00
Feestelijke namiddag in het park
De optocht wordt gevolgd door een gastronomische namiddag in het Josaphatpark, met heel wat lekkers aan diverse eetstands, een collectieve open lucht-karaoke, en een sessie wipschieten. Eet- en drinkstands: Flipper en 1001 valises (kroketten, frieten & fish sticks), De Brigade (Brusselse en witloofwafels), Gudule (Brusselse wijnen), Fovel (stokerij), Bûûmplanters, enz.


14:00

Concert fanfare Chicon Ritmo
Opzwepende latinofanfare op Brusselse wijze... Rhythm and witloof. Deze jolige bende laat de onvermijdelijke Latijns-Amerikaanse ritmes in de Brusselse straten weerklinken: cumbia, porro, bomba, salsa, mambo, enz.


15:00

Schaarbeekvoix (speciale editie)
Je zingt graag, maar je bent niet altijd even toonvast? Kom dan naar dit koor voor mensen die niet per se kunnen zingen. Onder de leiding van zangeres Najat Koudia en muzikanten Jonas Bastijns en Rova Ratsimbazafy zingen we klassiekers mee. Schaarbeekvoix is geen zangles, maar wel een uitgelezen moment om zonder schroom, in open lucht en met de songteksten in de hand, uit volle borst samen te zingen. Het resultaat is indrukwekkend!

16:00
Initiatie wipschieten
De Koninklijke Schuttersgilde Sint Sebastiaan bestaat in Schaarbeek sinds... 1598! Zin om de eeuwenlange traditie van het wipschieten te ontdekken? De schutters van de gilde tonen je hoe het moet!

doorlopend: 
Performance Otto Fonz ‘Pogge meets Pulcinella’
Met stukken hout die hij in de Schaarbeekse parken opraapt, voert de Italiaanse beeldhouwer Otto Fonz de lokale held Pogge op aan de hand van mogelijke gelijkenissen met de figuur Pulcinella uit de Commedia dell’Arte.