Deze zomer belicht de kunstroute « Vlaamse Meesters in situ »  2019 meesterwerken van Vlaamse kunst die nog bewaard zijn in Vlaanderen en Brussel. Elk kunstwerk kan van 1 juni tot 30 september (her)ontdekt worden in haar oorspronkelijke context.

De neo-gothische Sint-Servaaskerk zal van 1 juni tot 30 september 2019 haar verborgen parels vrijgeven. Dit parcours loopt in de pas gerestaureerde kerk van 1/6/19 tot 30/9/19. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10u-13u en van 14u tot 17u.

Op 1 augustus en 5 september kan je bovendien deelnemen aan een gegidste rondleiding. Meer info bij cdubois@schaerbeek.irisnet.be.

Naast het beroemd orgel uit 1953 zijn er twee schilderijen van Gaspard De Craeyer (1661 en 1663) en de Annunciatie van Jan Boeckhorst te bewonderen. Dit laatste werk werd opgenomen in de kunstroute.

Voor de gelegenheid wordt er ook een geurinstallatie ontworpen door Peter De Cupere.

Tussen juni en september kunt u via een touchscreen alles over dit schilderij én de kerk te weten komen. Maar ook over de toeristische trekpleisters in Schaarbeek.

 

Ontdek het hele programma van Vlaamse Meesters in Situ  over heel Vlaanderen hier.

Geinteresseerd in het Schaarbeekse deel van dit parcours, contacteer Cécile Dubois op cdubois@schaerbeek.irisnet.be of T.02 244  71 12

 

De kunstroute « Vlaamse Meesters in situ » is een initiatief van OKV, met de steun van Toerisme Vlaanderen en het gemeentebestuur van Schaarbeek