Op 13 juni ’19 organiseert de dienst Nederlandse Cultuur een klassiek concert door het Odysseia ensemble. Organist Bart Verheyen zal als voorafje een orgelstuk spelen.

 

Concert bijwonen kost €8. Aanvang 19u30. Reserveer hier uw tickets, vul gegevens in, stort 8 € per ticket op BE43 0910 0018 1501 en kom op 13 juni naar de kerk. Uw ticket zal aan de ingang klaar liggen.

Info op iwauters@schaarbeek.irisnet.be of T.02-240 34 39

 

Programma

Voorprogramma 19:30 door Bart Verheyen


Annunciation - J. Bingham 
L'ascension - O. Messiaen 
Litanies - J. Alain 

De prachtige cyclus van Messiaen, die het orgel in al zijn kleurenpracht, virtuositeit en meditatie zal laten horen, sluit thematisch mooi aan bij de Annunciatie van Bingham en Boeckhorst (het begin en einde van Christus' leven op aarde) met de Litanies van Alain als klap op de vuurpijl.


Odysseia ensemble 20:00


Pan - B. Britten (ob solo) 
2 Threnodies - A. Copland (fl, strings) 
Trio D. 471 - F. Schubert (vl, vla, vc) 
Schubert Echo - F. Neyricnk (cl solo) 
Phantasy Quartet - B. Britten (ob, strings) 
Face à moi- D. Janssens (picc solo) 
Quartet nr. 2 Allegro molto agitato en Rondo - B. H. Crusell (cl, strings) 

 

    ~

 

Dit concert past in het kader van Vlaamse Meesters in Situ. 

Van 1 juni tot 30 september 2019 belicht deze kunstroute meesterwerken van Vlaamse kunst die nog bewaard zijn in Vlaanderen en Brussel. Elk kunstwerk kan (her)ontdekt worden in haar oorspronkelijke context.De neo-gothische Sint-Servaaskerk zal tijdens deze periode haar verborgen parels vrijgeven. Dit parcours loopt in de pas gerestaureerde kerk van 1/6/19 tot 30/9/19. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10u-13u en van 14u tot 17u.

Naast het beroemd orgel uit 1953 zijn er twee schilderijen van Gaspard De Craeyer (1661 en 1663) en de Annunciatie van Jan Boeckhorst te bewonderen. Dit laatste werk werd opgenomen in de kunstroute.

Voor de gelegenheid wordt er ook een geurinstallatie ontworpen door Peter De Cupere.

Tussen juni en september kunt u via een touchscreen alles over dit schilderij én de kerk te weten komen. Maar ook over de toeristische trekpleisters in Schaarbeek. U kunt ook een gegidst parcours volgen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Dienst Patrimonium van Schaarbeek. cdubois@schaerbeek.irisnet.be

De kunstroute « Vlaamse Meesters in situ » is een initiatief van OKV, met de steun van Toerisme Vlaanderen en van het gemeentebestuur van Schaarbeek