De traditionele seniorenuitstap verhuist van het najaar naar het voorjaar. Op vrijdag 7 juni 2024 neemt de dienst Nederlandse Cultuur u graag mee op uitstap. Dit jaar trekken we naar Waals Brabant, naar Louvain-la-Neuve en La Hulpe.

 

We starten de dag met een kop koffie en een ontbijtkoek in le petit vingtième, de brasserie van het prachtige Hergé Museum. Aansluitend kan je in de voormiddag kiezen tussen:

 

  • Een geleid bezoek aan het Hergé Museum

Dit museum biedt een beeld van de kunstenaar Hergé en van zijn beroemdste held Kuifje: van oude foto's, massa's originele schetsen en tekeningen in chinese inkt, documentatiemateriaal, hebbedingen... En dat alles in een prachtig gebouw.

 

  • Een stadswandeling doorheen Louvain-la-Neuve

Ontdek met een gids deze opmerkelijke universitaire stad, ontworpen op plannen en te midden van de velden gebouwd. En uiteraard komt ook ook de geschiedenis van deze vrij jonge stad ter sprake.

 

 

Tussen 12u en 14u worden we ontvangen in de microbrouwerij Le Brasse-Temps, die u misschien kent van het Belgische bier Cuvée des Trolls. Daar serveren ze ons een heerlijke lunch.

 

 

We starten het namiddagprogramma met een korte busrit naar La Hulpe. Daar bieden we opnieuw twee keuzemogelijkheden aan:

 

  • Geleid bezoek aan Fondation Folon

In oktober 2000 opende de Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon (1934-2005) zijn eigen museum in de kasteelhoeve van het kasteel van Terhulpen. Aan de hand van zo’n 350 kunnen we de rijkdom ontdekken van het oeuvre van deze multidisciplinaire kunstenaar.

 

Als extraatje :

Omdat Folon 90 jaar geleden in Brussel werd geboren, organiseert Fondation Folon 3 tijdelijke tentoonstellingen. Je kan werken ontdekken in het Design Museum, in het Magritte museum én in het Schaarbeekse Autrique huis. Voor of na de uitstap kan je dus op eigen houtje hieraan een bezoekje brengen.

 

  • Wandeling in het domein van Solvay

Zijn de benen nog fris, kan je ook een wandeling maken door het domain van Solvay. Deze wandeling is niet in groep of wordt niet begeleid. Je kan op eigen tempo het park ontdekken of één van de bestaande routes volgen (5 tot 6 km).

 

Aansluitend praten we even na met een drankje in la Taverne de l'Homme Bleu, naast het Folonmuseum, waarna de bus ons terug naar Schaarbeek brengt.

 

De bus vertrekt aan het gemeentehuis (Colignonplein) om 8.45 uur en we verwachten rond 18.00 uur terug te zijn.

 

U kan zich hier inschrijven tot 3 juni. Enkele dagen later ontvangt u per mail een bevestiging. U kan zich ook telefonisch inschrijven op 02/ 431 65 79 of 0495/59 77 77 (Inge) op werkdagen tussen 9u30 en 17u.

 

Voor deze daguitstap betaalt u € 35. Hier zijn het busvervoer, de koffie, de rondleidingen, de lunch en het afsluitend drankje inbegrepen.

 

We kijken er alvast naar uit om u opnieuw te ontmoeten.