Op vrijdag 29 september 2023 neemt de dienst Nederlandse Cultuur u graag mee op haar jaarlijkse culturele seniorenuitstap. Dit jaar trekken we naar Oostende, koningin der badsteden.

 

We starten de dag met een kop koffie en een ontbijtkoek in Raversyde, een gehucht van Oostende.


In de voormiddag zijn er twee keuzemogelijkheden:

° Een geleid bezoek aan het Opvangcentrum vogels en wilde dieren Oostende: Na een inleiding in de bezoekersruimte krijgt u de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het opvangcentrum.

° Een geleid bezoek aan Atlantikwall Raversyde (hightlights WO I & WO II): Dit is één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen. Wandel langs een selectie van bunkers van Batterij Aachen (WO I) en Batterij Saltzwedel-neu (WO II).

 

 Tussen 12u en 14u trekken we naar Oostende en genieten we van een 3-gangenmenu in het Cultuurcafé van het voormalige Grote Postgebouw.


In de namiddag zijn er opnieuw twee keuzemogelijkheden:

 ° Een geleide stadswandeling “Van Petit Nice tot Petit Paris”: Deze wandeling neemt u mee langsheen de fraaiste gevels uit de Belle Epoque. De wandeling duurt 2 uur en is dus enkel geschikt voor de vlotte wandelaar.

 ° Geleid bezoek aan de tentoonstelling “Anna Boch, een impressionistische reis”: Mu.ZEE brengt een eerbetoon aan Anna Boch (1848-1936), kunstschilder en mecenas.

Afsluiten doen we met een drankje op het terras van de prestigieuze Venetiaanse Gaanderijen, waar we kunnen genieten van het uitzicht op zee. (enkel indien het weer het toelaat)

  

De bus vertrekt aan het gemeentehuis (Colignonplein) om 7.30 uur en we verwachten tussen 18u30 en 19u terug te zijn.

INschrijvingen zijn afgelopen (wachtlijst: bel 0472 85 71 58)

Enkele dagen later ontvangt u per mail een bevestiging. U kan zich ook telefonisch inschrijven op 02/ 431 65 79 of 0495/59 77 77 (Inge) op werkdagen tussen 9u30 en 17u.

Voor deze daguitstap betaalt u € 35.  Het busvervoer, de koffie, de rondleidingen, de lunch en het afsluitend drankje zijn inbegrepen in de prijs.

We kijken er alvast naar uit om u opnieuw te ontmoeten.