In haar eerste solo show Salle Noire, onderzoekt David-Christelle Sanvee de theaterzaal, in haar symboliek en materialiteit.   

De hedendaagse theaterzaal is eng. Zwarte plafonds, muren en vloeren, een lege ruimte die wacht om gevuld te worden door de voorstellingen die haar bevolken, die witte verhalen. Sanvee grijpt deze ruimte aan om de gewelddadige sociale architectuur te onderzoeken waarin zij zich als zwarte vrouw heeft moeten construeren. Om haar diepste angsten onder ogen te zien, ze in vraag te stellen en ze met gebalde vuisten te confronteren.   

Salle Noire onthult de opbouw van deze ruimte en brengt de zichtbare en onzichtbare verhalen en aanwezigheid van degenen die deze ruimte bezetten, naar voren.   

• David-Christelle Sanvee is een Zwitserse en Togolese performer. Haar creaties, vaak in situ, zijn geworteld in sociale en politieke kwesties en trachten de plaatsen waar ze plaatsvinden in de verf te zetten. Na haar samenwerking met Rebecca Chaillon in Carte Noire Nommée Désir (2023), keert ze terug naar het Kaaitheater met haar eerste solocreatie.

Tickets