There is Nothing Wrong with People (TiNWwP), but you cannot self-love your way out of systemic oppression is een cultureel programma in vier delen, dat zich richt op het kruispunt van mentale gezondheid en sociale rechtvaardigheid. Terwijl de doorsnee psychologie onze geestelijke gezondheid te vaak benadert vanuit een individueel en gedepolitiseerd perspectief, onderzoekt TINWwP op welke manier het persoonlijke politiek is en het politieke persoonlijk. Aan de hand van workshops, performances en talks ontdek je op welke manier sociale condities en patronen van onderdrukking een invloed hebben op ons welzijn. Om het voortdurend onzichtbaar maken van gemarginaliseerde stemmen tegen te gaan, zullen persoonlijke verhalen en genezingspraktijken van mensen die systemische onderdrukking ervaren, centraal staan in elke editie.  

De vier edities van TiNWwP nemen je mee op een reis waar lichaam, geest en ziel verbonden worden. De ervaring van onze emoties woede, angst, verdriet en vreugde, worden er collectief gedeeld.  De zomereditie staat helemaal in het licht van VREUGDE. Hoe vinden we vreugde in moeilijke tijden? Wat is daarentegen toxische positiviteit? Hoe kunnen we collectief vreugde cultiveren? En hoe kunnen we het gebruiken om een vuur van verandering, creativiteit en wijsheid aan te wakkeren? 

Neem actief deel aan collectieve verandering en nieuwe codes of conduct, in en rond jezelf. En niet te vergeten: elke editie sluit af met een party, waar we dansen op de beat van de revolutie!  

• Dit programma is gecureerd door Johanna Couvée en Bouchra Lamsyeh, en is een samenwerking met Citylab Pianofabriek en vele andere inspirerende partners! Bouchra Lamsyeh is naast ‘doula voor cultuur’, multidisciplinair kunstenares, acteur, DJ, activiste en juridisch adviseur ook medeverantwoordelijk voor de artistieke programmering van het Bâtard Festival. Johanna Couvée is curator, maakt culturele ruimtes et begeleid workshops bij Citylab Pianofabriek. Ze is opgeleid als somatisch psycholoog en onderzoekt manieren om therapeutische praktijken, collectieve acties en sociale rechtvaardigheid met elkaar te verbinden.  

Als creatieve broedplaats voor kunst en artivisme ondersteunt Citylab Brusselse talenten bij het ontwikkelen en verbeelden van hun kijk op de stedelijke toekomst. In dit creatieve proces definiëren autodidacte kunstenaars niet alleen zichzelf, maar formuleren ze ook een antwoord op de vraag wat kunst is en ontwikkelen ze een artistieke stem om hun eigen herstories, hxstories, of histories te vertellen. In juli 2021 werkten Kaaitheater en Citylab voor het eerst samen in de context van het Inside Out festival, dat fungeerde als een artistieke spiegel van het leven en de dynamiek, kansen en uitdagingen die in het hart van Brussel besloten liggen.