Realiseer je dromen! Dit universele verlangen neemt vele vormen aan en laat ons talloze emoties beleven. Tijdens twee avonden kunnen we een duik nemen in dit individuele en collectieve avontuur. Citizen Lights is meer dan een lichtfestival, het is een burger-, artistiek- en participatief project van een hele gemeente. Laat jezelf meeslepen!

 

DE KUNSTWERKEN

Elf Belgische en internationale kunstenaars verlichten de Schaarbeekse straten met hun creativiteit. Volg met je emoties het pad van de kunstwerken van Citizen Lights.

 

DE PARADE

Stop en kijk je ogen uit. Inwoners en Schaarbeekse verenigingen defileren van emotie naar emotie en volgen onze zoektocht naar de onbereikbare ster.

 

DE WORKSHOPS

Ontdek de levendige workshops van Citizen Lights. Kunstenaars en inwoners werken samen om de hele gemeente te verlichten.

 

DE DIENST CULTUUR VERZORGT

Vanaf 19u kunt u genieten van prachtige vrouwen- en sterke mannenbenen, witte botjes, hoedjes, korte rokjes, rode lippen, stokken en heel veel enthousiasme! Majoretteketet! Jawel.
 

Deze Brusselse majorettegroep aangevoerd door knappe majoors, staan voor orde en discipline met een stevige knipoog, zoals het 'echte' majorettes betaamt. 


Op de aanstekelijke fanfaremuziek worden lenige benen in de lucht gegooid, stokken door vingers gedraaid en dit allemaal met een doordringende zwoele blik. Moeilijk om stil te blijven staan bij al dat vrouwelijk geweld.

 

CITIZEN LIGHTS IS …

Een gratis Lichtfestival in Schaarbeek
open voor iedereen

Een grote participatieve burgerparade
door inwoners van Schaarbeek en kunstenaars 

Een ontdekkingsparcours met lichtgevende kunstwerken van Belgische en internationale kunstenaars

Lekker eten en drinken
in foodtrucks en bars

Een verlichte en feestelijke gemeente
dankzij de medewerking van handelaars en partners

Bereikbaar met openbaar vervoer
MIVB, De Lijn, NMBS, deeltransport, …