Paul Delvaux – De man die van treinen hield

Ontdek onder begeleiding van een gids het meesterlijke oeuvre van Paul Delvaux, zijn poëtische en tegelijkertijd mysterieuze universum. Als vanzelf ontstaat een boeiende dialoog tussen de werken en de adembenemende setting van Train World.

De tentoonstelling weerspiegelt de evolutie die de schilder doormaakte: van tekeningen, aquarellen en schilderijen uit de jaren 1920 tot monumentale werken uit de jaren1950-1970.De opstelling van persoonlijke spullen van de artiest zijn niet enkel verrassend, ze benadrukken zijn liefde voor het spoor. Voor de expo werd een samenwerking aangegaan met het Paul Delvaux Museum (Sint-Idesbald). Naast hun eigen collectie werden er via hen ook bruiklenen bekomen uit internationale musea maar ook uit privécollecties. Werken die dus zelden toegankelijk zijn voor het publiek.

 

Naast deze gegidste tour kan je ook kiezen voor een literaire wandeling die Train World in samenwerking met Amusea organiseert. Onder begeleiding van een professioneel acteur ga je op reis met Victor Hugo, Saint-Exupéry, Emile Verhaeren en vele andere grote schrijvers. Koen van Impe of Michael Pas nemen je mee in de tijd, maar bespelen vooral je verbeelding in de unieke scenografie van Train World.

   

Afsluiten doen we met z’n allen in Train Hostel waar kan nagepraat worden bij een drankje en een stukje taart.

Voor entree + gids + drankje en taart betaalt u slechts €9. Indien u wenst, kan u gebruik maken van het Paspartoe kansentarief: 2 €. Deze expo is rolstoeltoegankelijk.

Reacties