Na een renovatie van vijf jaar opende het AfricaMuseum begin december opnieuw zijn deuren. Het moment voor de dienst nederlandse Cultuur om een bezoek te plannen aan dit pareltje van de Belgische musea. 

We vertrekken allemaal samen met de bus vanop het Colignonplein  op woensdag 20 maart om 13u. Na de rondleiding van ongeveer 1u 30 drinken we nog een koffie of thee in het museumcafé. We zijn terug aan het Colignonplein omstreeks 17 uur.

 

We bieden u de keuze tussen 3 rondleidingen:


1. Algemene rondleiding: Tijdens deze rondleiding worden enkele highlights van de permanente tentoonstelling toegelicht.


2. Geschiedkundige rondleiding: Tijdens de rondleiding staan we stil bij de belangrijkste periodes; van de oude heersers tot de geboorte van soevereine staten die vandaag zijn uitgegroeid tot de DRC, Rwanda en Burundi.


3. Architecturale rondleiding: Tijdens deze rondleiding krijg je uitgebreid uitleg over de visie van de architect, de bouwkundige ingrepen, de gerestaureerde elementen en de scenografische keuzen.

 

Inschrijven kan u via de link die u vindt hier of telefonisch op 02 240 34 34. Betalen (€7 per persoon) doet u per overschrijving. Na uw inschrijving ontvangt u van ons het rekeningnummer en de bijhorende vermelding. Ten laatste de dag voor het bezoek aan de tentoonstelling moeten wij de betaling hebben ontvangen.


Woensdag 20 maart 2019 – 13 uur tot 17 uur
Deelnamekost: €7
Afspraak aan de hoofdingang van het gemeentehuis om 13 uur
Place Colignon 1030 Schaarbeek