NL

Sommelier Raf Van Pottelbergh (Humphrey, Brussel) neemt je mee in een verhaal over spontane fermentatie. Daarin knopen we de eindjes van lambiekbieren en wijnen aan elkaar. We zoeken de contrasten en gelijkenissen van op het eerste zicht totaal verschillende dranken. En we maken daarbij natuurlijk een uitgebreide tussenstop bij de Schaarbeekse kriek.

De degustatie wordt aangevuld met een korte stand van zaken over de Kriekenboomsage en de Buumplanters door Yoeri Bellemans. Hoeveel en welke bomen zijn er de voorbije jaren geplant en welke zijn de lopende acties waaraan je kan deelnemen?

Het aantal plaatsen is beperkt tot 35, inschrijven is verplicht en kan je hier. De deelnameprijs bedraagt 4,25 euro per persoon.

 

FR

Le sommelier Raf Van Pottelbergh (Humphrey, Bruxelles) vous emmène dans une histoire sur la fermentation spontanée. Dans cette dégustation on cherche les liens entre les lambics et les vins. Vous goûtez les contrastes et les similitudes de ces boissons totalement différentes. Et bien sûr, on fait un arrêt par le Kriek de Schaerbeek.

La dégustation sera complétée par un bref mise à jour sur les activités du Kriekenboomsage et Buumplanters par Yoeri Bellemans. Quels et combien d'arbres ont été plantés ces dernières années et quelles sont les actions actuelles auxquelles vous pouvez participer?

Le nombre de places est limité à 35, c'est necesaire de s'inscrire. Les frais de participation sont de 4,25 euros par personne.

Reacties