MUZIK1030 BAR: Caféhouders en muzikanten gezocht!

- di 16/03/21

Heb je een café en wil je, zodra het terug kan, graag concerten organiseren in je bar? Ben je een muzikant die graag caféconcerten wil geven? Dan worden die wensen binnenkort werkelijkheid! 

Pianist Martin Salemi is de initiatiefnemer. Gesteund door 75 Schaarbeekse muzikanten ontwikkelde hij met de Franstalige en Nederlandstalige diensten Cultuur en de dienst Economische Dynamisering het project MUZIK1030 BAR. Het doel? Steun voor de Schaarbeekse cafésector en verbeterde voorwaarden voor de muzikanten die er optreden. 

Wie kan er meedoen?

Schaarbeekse cafés en elke muziekgroep waarvan minstens één lid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woont.

Hoe werkt het?

Het café zorgt voor band, catering en logistiek en de gemeente betaalt een deel van de gage van de muzikanten (minimum €120/muzikant: minimum €30 bar en €90 gemeente). We beperken de administratie tot een minimum zodat je je maximaal kan concentreren op de organisatie van je evenement.

Als het coronavirus geen roet in het eten strooit, gaat MUZIK1030 BAR van start tijdens het Fête de la Musique op 19 juni. Het loopt daarna minstens tot 31 december van dit jaar. 

Waar vind ik meer informatie?

We werken aan een website die alle informatie rond het project bundelt en waar je je als Schaarbeekse band kan registreren. Hou 1030cultuur in het oog via facebook en instagram. We kondigen daar aan wanneer de website online gaat. Tot dan kan je met al je vragen terecht bij beide diensten cultuur van de gemeente via muzik@1030.be.

Praktisch

Fête de la Musique: 19/06

MUZIK1030 BAR: 19/06 > 31/12/2021


Organisatie: Martin Salemi, Diensten Nederlandse en Franse Cultuur, Dienst Economische Dynamisering.

muzik@1030.be

 

Reacties