Podcast in uw kot

- ma 30/11/99

Wij blijven allemaal braaf in ons kot. Maar dat wil niet zeggen dat u niet even kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Verruil de rode pluche van het theater voor het comfort van uw eigen canapé met wat knabbels erbij en geniet met ons mee. We verzamelden een mooie selectie van het online cultureel aanbod en vullen dit overzicht wekelijks aan met nieuwe tips.

 


 

Hoe beluister je een podcast?

Via een website

op je computer, smartphone of tablet. 


Via een podcastapp

Installeer een gratis podcastapp op je smartphone en leg je eigen audiobibliotheek aan. Voor Android is er bijvoorbeeld Podcast Addict, Pocket Casts, Castbox of Spotify. iOs heeft een eigen podcastapp (Podcasts), maar ook daar kan je Pocket Casts, Castbox of Spotify installeren. Castro3 of ListenApp zijn ook goede apps enkel voor iOs.


Via een podcastapp kan je op twee manieren zoeken naar een podcast:

1. Je weet nog niet helemaal wat je wil beluisteren?

Dan kan je zoeken op een genre zoals nieuws, humor of drama en selecteren welke podcast jou binnen dat specifieke genre het meeste aanspreekt.


2. Je weet exact wat je wil beluisteren?

Dan kan je zoeken op de naam van een podcast. Als je voor een specifieke podcast op “abonneer” of “subscribe” klikt, dan komt deze in je bibliotheek terecht. Je kan een afleveringen streamen (over het internet beluisteren) of downloaden op je telefoon en op een later moment offline beluisteren (wanneer je geen wifi hebt of onderweg bent).

 

Misdaadpodcasts - vel zelf je oordeel

 

7 misdaadpodcasts die je niet met rust laten. Allemaal zeker de moeite; onze persoonlijke favoriet: De Volksjury. In elke aflevering bijten Laura en Silke (twee zelfverklaarde true crime-adepten) zich vast in een onopgeloste moordzaak - hoe vreemder, hoe liever. Ze speculeren daarbij over mogelijke verdachten, bedenken nieuwe pistes en laten je zelf een oordeel vellen.

 


  

Permeke’s Puber Podcasts


Het is niet altijd makkelijk om puber te zijn en zeker niet in een periode waarin je je vrienden niet mag zien. Daarom: podcasts speciaal voor pubers. Enjoy!

 


 

Over theater en film

 

In tijden dat we niet naar het theater of cinema kunnen gaan kunnen we in tussentijd wél onze kennis erover verbreden en uitdiepen.

 


 

Grounded with Louis Theroux

 

Theroux maakt van de vrijgekomen tijd gebruik om een aantal spraakmakende mensen op te sporen met wie hij al lang wilde praten. Van alle rangen en standen, aan beide kanten van de Atlantische Oceaan.

 


 

Tips van audio collectief SCHIK

 

Ze maakten de succes-podcasts ‘Bob’ (dikke aanrader!) en ‘El Tarangu’ en geven hier zelf 2 podcasts mee waar ze zelf met veel plezier naar luisterden.

 


 

Luister naar de stad

 

Moest je intussen vergeten zijn hoe een stad klinkt, kan je vanuit je zetel de stad beluisteren. Phonorama van Aifoon, een Gentse kunstenorganisatie, liep over meerdere jaren en liet meer dan 200 mensen opnames maken in de Papegaaiwijk te Gent.

 


  

Voed je brein

 

Vogels, kleine en grote levensvragen, pretparken en opvallend onopvallende voorwerpen. Hier zijn 6 leuke podcasts waar je slimmer van wordt.

 


 


De Bourgondiërs

 

In 'De Bourgondiërs' neemt Bart Van Loo je mee op sleeptouw door de middeleeuwen. Mis niets van een even wonderlijke als gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars.

 


 

Podcasts van de VRT

 

Op deze webpagina vind je een mooi aanbod van podcasts gerealiseerd door de VRT. Sommige radio- en televisie-uitzendingen kunnen herbeluisterd worden; daarnaast maken ze ook podcasts die enkel als podcast bestaan.

 


 

SELECTIE PODCASTS VOOR MUZIEKLIEFHEBBERS

 

Deze Nederlandstalige podcasts onthullen de geheimen van klassieke muziek, jazz, dance en alles daartussen.

 


 

Jazziness

 

Jazzliefhebber Frederik Goossens vertelt op boeiende wijze over all things jazz. Van bebop tot Miles Davis, van fusion tot Fred Astaire.

 


 

Selectie podcasts over geschiedenis en kunst

 

Deze Nederlandstalige podcasts helpen het gemis van onze museumuitstapjes beter te verteren. Duik mee de geschiedenis in en laat je meevoeren door fascinerende verhalen.

 


 

Geschiedenis van het herbeginnen

 

Interessante en relevante historische gebeurtenissen zoals WOI, WOII, Napoleon, De Franse Revolutie, Congo, etc worden besproken.

 


 

Selectie podcasts voor jongeren

 

Voor kleine en grote kinderen. Boekentips van en voor kinderen, filosoferen met jongeren, maar ook antwoorden op moeilijke waarom vragen en puberbezorgdheden.

 


 

Radioboeken deBuren

 

Beluister gratis 100 radioboeken - luisterverhalen van ongeveer 30 minuten -die speciaal voor deBuren geschreven en ingelezen werden door bekende Vlaamse en Nederlandse auteurs.

 

 


 

Zandman op Radio1

 

Zandman brengt bijzondere podcasts, nieuwe kortverhalen, pareltjes uit het VRT-archief of verhalen die gewoon verteld moeten worden. Elke dag van 22u tot 23u en ze kunnen ook uitgesteld beluisterd worden.