Expo in uw kot

- ma 30/11/99

Wij blijven allemaal braaf in ons kot. Maar dat wil niet zeggen dat u niet even kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Verruil de rode pluche van het theater voor het comfort van uw eigen canapé met wat knabbels erbij en geniet met ons mee. We verzamelden een mooie selectie van het online cultureel aanbod en vullen dit overzicht wekelijks aan met nieuwe tips.

 

Museum M digitaal

 

Museum M gaat digitaal en brengt kunst naar huis. Wandel virtueel rond in de zalen, bekijk video’s over de huidige en afgelopen tentoonstellingen of blader door het tweede nummer van hun magazine.

 


 

Podcast over Thomas Demand

 

Museum M in Leuven ging op zoek naar experten die hun kijk geven op het werk van Thomas Demand, wiens werk te zien is in de expo House of Card. Curator Valerie Verhack ging op bezoek bij Freek Persyn (van architectenbureau 51N4E), Kersten Geers en David Van Severen (van architectenbureau OFFICE), Lisa De Visscher (van architectuurmagazine A+) en Karen Van Godtsenhoven (Belgische curator bij The Met). Ze kijken vanuit hun expertises over mode en architectuur naar het werk van Demand. We bundelden de interessantste gesprekken in een vijfdelige podcast.

 


 

STAY AT HOME MUSEUM

 

Als je zelf niet naar de Vlaamse Meesters kan, laten we de meesters tot bij jou komen. Neem deel aan het nieuw seizoen van The Flemish Masters Museum Tour.

 


 

kunst moet terug uit haar kot


Kunstenaar Koen Vanmechelen lanceert het platform The Battery Channel, waarmee hij vanuit quarantaine verbonden wil blijven met de wereld. Want: kunst moet terug uit haar kot. De vrachtwagen die in normale tijden zijn expo’s transporteert, bouwt hij nu om tot een wisselende kunstinstallatie.

 


 

Middelheim museum highlights tour


Met de highlights tour loop je van het ene topstuk naar het andere. Een kaart met GPS-functie zorgt ervoor dat je feilloos de weg vindt doorheen het beeldenpark en 59 werken ontdekt.

 


  

Cureer je eigen collectie

 

Duik mee in de S.M.A.K collectie. Op deze pagina heb je verschillende opties. Je kan opdrachten doen met kinderen, zelf je eigen S.M.A.K.-collectie samenstellen of die van anderen bekijken.

 


 

KLEUREYCK

 

Het Design Museum Gent opende én sloot Kleureyck op dezelfde avond. De tentoonstelling gaat over het bijzondere kleurenuniversum van Jan van Eyck en laat zien wat kleur betekent voor heden­daagse designers. Omdat je de expo momenteel niet kan bezoeken, geven de ontwerpers via videocall een sneak preview.

  


 

Google Arts & Culture 

 

Wandel over Parijse daken of doorheen iconische filmlocaties. Duik in een schatkamer aan kunstwerken en spiek mee in het dagboek van Frida Kahlo. Het aanbod is hier ein-de-loos mooi en boeiend.

 


 

 

J. Paul Getty Museum

 

Het museum daagt mensen via Twitter uit om een van hun werken na te bootsen met dingen die ze in huis vinden. Dat geeft soms zeer creatieve en grappige resultaten!

 


 

Africa Museum

 

Het recent vernieuwde museum zet zijn collectie digitaal in de kijker!

 


 

 

Koers – Museum van de wielersport

 

In tijden waar afstand bewaren meer dan ooit belangrijk is en iedereen opgeroepen werd om thuis te blijven, ging het museum van de wielersport op zoek naar manieren om (de) KOERS toch in huis te halen. 

 


 

Fondation Louis Vuitton

 

Het Parijse museum nodigt bezoekers voortaan drie keer per week uit voor een digitale ontmoeting op Facebook en YouTube. Woensdag om 18 uur start een bezoek aan een expo, met commentaar van de curatoren. Vrijdag om 20.30 uur is er een liveconcert vanuit het Auditorium en zondag om 17.30 uur een concert door de Classe d’Excellence de Violoncelle.

 


 

Kunstpatrimonium van Schaarbeek

 

Schaarbeek staat bekend omwille van de vele kunstenaars die er verbleven. Niet alleen de talloze straatnamen verwijzen naar het rijke verleden van de gemeente, maar ook de schitterende artistieke collectie van de gemeente is er een getuige van. Bezoek hier het kunstpatrimonium van Schaarbeek.

 


 

Virtuele museumtours


Altijd al gedroomd van een bezoek aan het Guggenheim in New York? Samen met 11 andere musea stellen zij hun deuren open voor een virtueel bezoek.


 

AVROTROS KUNTSDOCUMENTAIRES


Beleef kunst thuis vanaf de bank. Avrotros serveert je acht bijzondere kunstdocumentaires van Close Up.

 


 

Andere musea die ook hun deuren virtueel openen:

 

België

Van Eyck tentoonstelling

Van Eyck Brugge | Bekijk ook de driedelige docu over de restaurantie van het Lam Gods op vrtnu

MSK Gent

STAM Gent

Museum Vleeshuis

Museum Mayer van den Bergh

Rubenshuis

Het museum D’hondt-D’haenens

M HKA

Musea Brugge

Huis van Alijn

Industriemuseum Gent

Museum M

 

internationaal

The British Museum

Verschillende Vaticaanse musea

Metropolitan Museum of Arts

Thyssen-Bornemisza Museo Nacional

Kröller Müller Museum

Rijksmuseum

Mauritshuis

Rijksmuseum Amsterdam

Louvre

Musée d’Orsay

The National Gallery

Het achterhuis van Anne Frank