Muziek in uw kot

- ma 30/11/99

Wij blijven allemaal braaf in ons kot. Maar dat wil niet zeggen dat u niet even kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Verruil de rode pluche van het theater voor het comfort van uw eigen canapé met wat knabbels erbij en geniet met ons mee. We verzamelden een mooie selectie van het online cultureel aanbod en vullen dit overzicht wekelijks aan met nieuwe tips.

 

eentje voor elk levensjaar van Bono


Bono van U2 maakte een Spotify lijst van de 60 nummers die zijn leven hebben gered, eentje voor elk levensjaar. Daaronder songs van David Bowie, Daft Punk en Billie Eilish. Bono deelde niet alleen de nummers, hij schreef ook een brief aan alle makers. De lijst is hier te vinden op Spotify.

  


 

Jef Neve

 

Vanaf 18 mei geeft Neve elke week twee exclusieve concerten, op maandag en woensdag, en dat gedurende vier weken op rij. Met één ticket – te koop op https://www.jefneve-live.com/  – krijgt u toegang tot alle acht concerten.

 


 

Someday We’ll All Be Free


Midden april plaatste het Brussels Jazz Orchestra een onlineoproep om deel te nemen aan Play with BJO. Mensen thuis konden zo creatief aan de slag met de song ‘Someday We’ll All Be Free’ en bezorgden massaal hun opname aan het orkest.

  


 

muzikale wandelroute


Met De Klik stippelde de Antwerpse club Trix een muzikale wandelroute uit in centrum Antwerpen langs meer dan 35 concertfoto’s die de afgelopen vijf jaar werden genomen door verschillende fotografen. Afdrukken van de foto’s zijn te koop. Om deze zomer zo toch een beetje festival in huis te halen.

  


 

Roméo Elvis


Op zijn nieuwe ep met de gepaste naam ‘Maison’ zijn 4 nieuwe nummers terug te vinden! Ontdekken die handel.

 


 

Bad Seed Teevee - God is in the house


24/7 Nick Cave in je huiskamer via deze live stream! Zeldzame en ongekende beelden uit het archief van de band met interviews, live video’s en promo. Een aanrader voor de fans! 

Jef Neve


Pianist Jef Neve gaf drie middagconcerten in het Universitair Ziekenhuis Gent, op de afdelingen longziekten, intensieve zorg en spoed.

 


 

Times like these


26 artiesten en bands werken samen om het nummer Times Like These van The Foo fighters’ te brengen ter ondersteuning van de inspanningen die iedereen levert om tijdens deze crisis veilig thuis te blijven. Tussen de namen onder meer Dua Lipa, Chris Martin, Ellie Goulding en Dave Grohl zelf.

 


 

 

Oldscool zangbuddy

 

Als zangbuddy van een senior maak je om de zoveel tijd een filmpje waarin je het lievelingsliedje zingt van deze rusthuisbewoner. Hij of zij kan dan naar hartenlust kan meezingen, veilig van op de kamer. En dat mag ook een beetje vals zijn.

  

Worldwide Concert for Our Culture

 

Voor het jaarlijkse Jazz Spring Gala werd aan gerenommeerde artiesten uit de hele wereld gevraagd om deel te nemen aan dit enorme virtuele concert. Ook Brussels Jazz Orchestra prijkt op de affiche. Live te bekijken in de nacht van woensdag 15 april op donderdag 16 april om 1.30 uur. Of uitgesteld na een verdiende nachtrust.

 


  

 

Blijf-in-uw-kot-sessies radio 1


Je concert afgelast door corona? Met Radio 1 hoef je geen noot van je favoriete muziek te missen.

 


 

 

Evil Penguin TV

 

Evil Penguin TV biedt een maand lang zijn online videocatalogus gratis aan voor amateurs, freaks en cultuurminnaars. Daarin zitten diverse programma’s met toporkesten, jazzensembles, dans- en theatervoorstellingen, allemaal van eigen bodem. Zo kan je vanuit je eigen nest genieten van opvoeringen door onder meer Brussels Philharmonic, Vlaams Radiokoor en Concertgebouw Brugge. 

 


 

Muziek in 8D

 

Na 1,2,3,….,7D nu ook 8D. Om te weten wat dat is, moet je luisteren naar onderstaande link MET koptelefoon (zonder werkt het niet). Laat je hersenen mee dansen. Je zal niet de eerste zijn die tijdens het luisteren soms verschrikt opzij kijkt.