Muziek in uw kot

- ma 30/11/99

Wij blijven allemaal braaf in ons kot. Maar dat wil niet zeggen dat u niet even kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Verruil de rode pluche van het theater voor het comfort van uw eigen canapé met wat knabbels erbij en geniet met ons mee. We verzamelden een mooie selectie van het online cultureel aanbod en vullen dit overzicht wekelijks aan met nieuwe tips.

 

Sound of Ghent


De Gentse muziekscene bundelt haar krachten voor een gevarieerd online concertaanbod. Geniet thuis voor een zacht prijsje van de beste liveshows, volledig coronaproof én met de beste beeld- en geluidskwaliteit. Sound of Ghent is een initiatief van Handelsbeurs,   Democrazy, MIRY Concertzaal,    Kunstencentrum Vooruit, Gent Festival van Vlaanderen, KOPERGIETERY, De Bijloke, Bij’ De Vieze Gasten en De Centrale.

 AU! Platform van Artists Unlimited 


Artists Unlimited is een collectief van muziekliefhebbers en muzikanten dat denkt in oplossingen. Het AU!-platform ontstond in maart 2020 tijdens een ‘Hack The Crisis’ brainstormsessie. Het idee is eenvoudig: AU! is een platform waar artiesten hun eigen livestream concert met ticketverkoop kunnen opzetten. Spring eens virtueel binnen en ontdek en steun artiesten van alle soorten en maten. Zelf artiest? Registreer je en toon jezelf aan je publiek!

 


 

SCHUBERT IN HET WEST VLAAMS


Beheers je de taal van notenleer en klassieke muziek nog niet, dan helpt Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal jou op gang. Wannes zingt en vertaalt Schubert ... naar het West-Vlaams! Misschien heb je daarna wel nog een vertaling odig vanuit het West Vlaamse ;-) 


eentje voor elk levensjaar van Bono


Bono van U2 maakte een Spotify lijst van de 60 nummers die zijn leven hebben gered, eentje voor elk levensjaar. Daaronder songs van David Bowie, Daft Punk en Billie Eilish. Bono deelde niet alleen de nummers, hij schreef ook een brief aan alle makers. De lijst is hier te vinden op Spotify.

  


 

Jef Neve

 

Vanaf 23 nov. speelt Jef Neve "THE WINTER SESSIONS", 2 reeksen van 10 exclusieve liveconcerten met tal van gastmuzikanten via online streaming . Via een eenmalige betaling krijg je meteen én onbeperkt toegang tot de serie van jouw keuze!

 


 

Someday We’ll All Be Free


Midden april plaatste het Brussels Jazz Orchestra een onlineoproep om deel te nemen aan Play with BJO. Mensen thuis konden zo creatief aan de slag met de song ‘Someday We’ll All Be Free’ en bezorgden massaal hun opname aan het orkest.

  


 

 

Bad Seed Teevee - God is in the house


24/7 Nick Cave in je huiskamer via deze live stream! Zeldzame en ongekende beelden uit het archief van de band met interviews, live video’s en promo. Een aanrader voor de fans! 

Jef Neve speelt ziekenhuisconcerten


Pianist Jef Neve gaf drie middagconcerten in het Universitair Ziekenhuis Gent, op de afdelingen longziekten, intensieve zorg en spoed.

 


 

Times like these


26 artiesten en bands werken samen om het nummer Times Like These van The Foo fighters’ te brengen ter ondersteuning van de inspanningen die iedereen levert om tijdens deze crisis veilig thuis te blijven. Tussen de namen onder meer Dua Lipa, Chris Martin, Ellie Goulding en Dave Grohl zelf.

 


 

 

Oldscool TV

 

Oldscooltv biedt kwalitatieve content voor iedereen die houdt van oud. Inspiratie om de bomma te verblijden? U vindt ze hier!

  

Worldwide Concert for Our Culture

 

Voor het jaarlijkse Jazz Spring Gala werd aan gerenommeerde artiesten uit de hele wereld gevraagd om deel te nemen aan dit enorme virtuele concert. Ook Brussels Jazz Orchestra prijkt op de affiche. Het concert werd live uitgezonden op 16 april maar is nu ook nog uitgesteld beschikbaar.

 


  

 

Blijf-in-uw-kot-sessies radio 1


Je concert afgelast door corona? Met Radio 1 hoef je geen noot van je favoriete muziek te missen.

 


 

 

Evil Penguin TV

 

Amateurs, freaks en cultuurminnaars vinden zeker hun ding in de catalogus van Evil Penguin. Daarin zitten diverse programma’s met toporkesten, jazzensembles, dans- en theatervoorstellingen, allemaal van eigen bodem. Zo kan je vanuit je eigen nest genieten van opvoeringen door onder meer Brussels Philharmonic, Vlaams Radiokoor en Concertgebouw Brugge. 

 


 

Muziek in 8D

 

Na 1,2,3,….,7D nu ook 8D. Om te weten wat dat is, moet je luisteren naar onderstaande link MET koptelefoon (zonder werkt het niet). Laat je hersenen mee dansen. Je zal niet de eerste zijn die tijdens het luisteren soms verschrikt opzij kijkt.