Dans in uw kot

- ma 30/11/99

Wij blijven allemaal braaf in ons kot. Maar dat wil niet zeggen dat u niet even kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Verruil de rode pluche van het theater voor het comfort van uw eigen canapé met wat knabbels erbij en geniet met ons mee. We verzamelden een mooie selectie van het online cultureel aanbod en vullen dit overzicht wekelijks aan met nieuwe tips.


1,5m DANS


Danser Jan Kooijman – bekend als jurylid in So You Think You Can Dance – start een interviewreeks op YouTube met de titel 1,5m DANS. Daarin praat hij met belangrijke spelers uit de danswereld en verkent hij de mogelijkheden voor de sector in de anderhalvemetersamenleving.

 


 

Dancing Underwater !

 

Een prachtige onder water choreografie. Een paar minuten pure schoonheid en gewichtloosheid. Dat kan al eens deugd doen dezer dagen.

 


 

Sidi Larbi Cherkaoui

 

De artistiek directeur van het Ballet van Vlaanderen zet enkele van zijn werken online. Moderne dans, ballet, opera, musical,… aan jou de keus!

 


 

Peeping Tom

 

Het Brusselse danstheatergezelschap Peeping Tom heeft drie voorstellingen gratis online gegooid. Het gaat om hun eerste trilogie – Le Jardin, Le Salon en Le Sous Sol – die hen internationaal op de kaart zette tussen 2002 en 2007.

 


 

Ballet Vlaanderen

 

Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen biedt opnames van vijf opera- en balletproducties van de voorbije seizoenen gratis aan. Bekijk ‘Ma mère L’Oye’ en ‘Bach Studies’ vanuit je luie zetel.