Theater en opera in uw kot

- ma 30/11/99

Wij blijven allemaal braaf in ons kot. Maar dat wil niet zeggen dat u niet even kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Verruil de rode pluche van het theater voor het comfort van uw eigen canapé met wat knabbels erbij en geniet met ons mee. We verzamelden een mooie selectie van het online cultureel aanbod en vullen dit overzicht wekelijks aan met nieuwe tips.

 

Podium 19

PODIUM 19 is een nieuwe pop-up cultuurzender die een veelzijdig aanbod aan voornamelijk nagelnieuwe concerten, muziektheater en dansvoorstellingen van op de grote podia tot in uw huiskamer brengt. Gecreëerd, geprogrammeerd en gecureerd door de Vlaamse Kunstinstellingen.
Met het oog op een avontuurlijk programma voor elke liefhebber.

 


 

QUARANTAINE TV

 

Quarantaine TV is een ontdekkingstocht van collectief Zuidpark binnen het digitaal 'theater maken'. Een experiment met vlogs en do-it-yourself homevideo’s. 

 


 

uitspraken om te doen alsof je iets van opera kent

 

Opera is niet je ding, maar je hebt het misschien nog nooit een kans gegeven. Waag je je toch aan een eerste voorstelling, dan kunnen deze quotes je helpen om door te gaan voor een doorwinterde operakijker. Eens je de quotes hebt ingestudeerd, kan je gratis online proeven van enkel mooie opera's. 

 


 

voor kleuters ...maar eigenlijk voor iedereen


Bekijk 8 wonderlijke, spannende of knotsgekke online voorstellingen voor kleuters (maar eigenlijk zijn ze voor iedereen).

 


 

Nieuwe toneeltekst van Tom Lanoye gratis online


Op vraag van het Schauspielhaus in Düsseldorf herwerkte Tom Lanoye het tweede deel van zijn iconische marathon Ten oorlog uit 1997. Het nieuwe stuk, dat Hendrik VI & Margaretha di Napoli heet, ging in december 2019 in première en staat nu integraal online.

 


 

 

Toneelhuis wordt Huistoneel

 

Toneelhuismakers spinnen vanuit hun huizen lange, onzichtbare draden tot bij u, met verhalen, gedichten, gedachten en beelden. Bekijk klassiekers uit hun repertoire of volg de makers in hun bezigheden.

 


 

Uit met Vlieg

Deze website verzamelt verschillende familievoorstellingen die digitaal te bekijken zijn. Van figurentheater FroeFroe tot een sprookjesmusical van De Efteling.

 


 

Opera Vlaanderen

 

Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen biedt opnames van vijf opera- en balletproducties van de voorbije seizoenen gratis aan online. Bekijk ‘Parsifal’, ‘La Juive’ en ‘Rusalka’ vanuit je luie zetel.

 


 

Operavision


Ook op deze website kan u verschillende opera’s digitaal bekijken. Blijf hem in het oog houden want er worden regelmatig opera’s aangevuld! Ze hebben ook een Opera Karaoke. Benieuwd wat dat is? Ga dan zeker eens kijken!

 


 

Virtueel seizoen van De Munt


Ook hier kan u enkele opera’s virtueel bekijken.