Theater en opera in uw kot

- ma 30/11/99

Wij blijven allemaal braaf in ons kot. Maar dat wil niet zeggen dat u niet even kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Verruil de rode pluche van het theater voor het comfort van uw eigen canapé met wat knabbels erbij en geniet met ons mee. We verzamelden een mooie selectie van het online cultureel aanbod en vullen dit overzicht wekelijks aan met nieuwe tips.

 

voorstellingen voor beginners


Koudwatervrees? Bekijk hier 5 prachtige voorstellingen voor beginners. SUPERTIP: Duikvlucht van Studio Orka. Helaas hebben we de budgetten niet om hen live in Schaarbeek te laten spelen want ze zijn superstraf. Familietheater van de bovenste beste plank, visueel straf, grappig én ontroerend voor groot en klein.

 


 


voor kleuters ...maar eigenlijk voor iedereen


Bekijk 7 wonderlijke, spannende of knotsgekke online voorstellingen voor kleuters (maar eigenlijk zijn ze voor iedereen).

 


 

Nieuwe toneeltekst van Tom Lanoye gratis online


Op vraag van het Schauspielhaus in Düsseldorf herwerkte Tom Lanoye het tweede deel van zijn iconische marathon Ten oorlog uit 1997. Het nieuwe stuk, dat Hendrik VI & Margaretha di Napoli heet, ging in december 2019 in première en staat nu integraal online.

 


 

Podium aan Huis


Als de zalen moeten sluiten, dan komen de voorstellingen gewoon naar je toe! Op deze website kan je meer dan 40 theater- en dansvoorstellingen bekijken. Voor groot en klein!

 


 

Toneelhuis wordt Huistoneel

 

Toneelhuismakers spinnen vanuit hun huizen lange, onzichtbare draden tot bij u, met verhalen, gedichten, gedachten en beelden. Bekijk klassiekers uit hun repertoire of volg de makers in hun bezigheden.

 


 

Uit met Vlieg

Deze website verzamelt verschillende familievoorstellingen die digitaal te bekijken zijn. Van figurentheater FroeFroe tot een sprookjesmusical van De Efteling.

 


 

Opera Vlaanderen

 

Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen biedt opnames van vijf opera- en balletproducties van de voorbije seizoenen gratis aan online. Bekijk ‘Parsifal’, ‘La Juive’ en ‘Rusalka’ vanuit je luie zetel.

 


 

Operavision


Ook op deze website kan u verschillende opera’s digitaal bekijken. Blijf hem in het oog houden want er worden regelmatig opera’s aangevuld! Ze hebben ook een Opera Karaoke. Benieuwd wat dat is? Ga dan zeker eens kijken!

 


 

Virtueel seizoen van De Munt


Ook hier kan u zeven opera’s virtueel bekijken.