De bibliotheek viert

- za 05/05/18

Op 5 mei 2018 van 10u tot 13u openen we feestelijk de bibliotheek met doorlopend muziek, hapjes, poëzie, kunstige woordwerkje, een vrolijke rondleiding met leestips op maat en nog zoveel meer.

Voor de gelegenheid openen we op ons binnenplein een zalig zomerterras waar je van een hapje en een drankje kan genieten op de vrolijke plaatjes door Kinch (Paul van Studio 1 bis) in zijn caravan.

Er staat een badgemachine en je maakt je eigen vrolijke badges onder begeleiding van de vaardige handen van het bibliotheekpersoneel.

Binnen neemt Elvis Peeters je mee op een avontuurlijke tocht en samen kan je door de rekken dwalen. Elvis Peeters geeft je tijdens de tocht een persoonlijk leesadvies. Elvis speelt puur in op jullie vragen.

#NualzereVingers – Jee Kast verrast je met woorden.

Er is een typemachine, een woordkunstenaar, heel veel inspiratie, passanten en instantpoëzie. 

Een tafeltje waar je aan kan gaan zitten en uitgenodigd wordt om een onderwerp voor een gedicht te geven. Er volgt een worsteling met woorden, snelheid en observatie. Voor iedereen die passeert, maakt Jee Kast ter plekke een gedichtje/een stukje/een kinderversje/… op een typemachine. 

Hij tikt, op maat.

Ook Hectoliter kan je vinden in de bibliotheekTijdens de workshop worden de kinderen door woorden en beelden gemotiveerd om deze om te zetten tot fantasierijke kunstwerkjes!

Extra inspiratie halen we uit het uitgebreide gamma van boeken, strips, tijdschriften, ... uit de vernieuwde bibliotheek.

 

Om 12u heet onze Schepen, Adelheid Byttebier je van harte welkom en brengt heel leuk nieuws. Het feest gaat door tot 13u.

De bibliotheek is ondertussen gewoon open. Alles is gratis.

 

Reacties