SALON CHICON : kook witloof with love voor je buren

- do 07/12/17

We zijn op zoek naar kookliefhebbers die de uitdaging willen aangaan om creatief aan de slag te gaan met witloof én daarbovenop 10 à 15 personen bij hen thuis willen ontvangen om hun menu aan voor te schotelen.

 

Witloof of chicon : krokant en fris, of toch eerder bitterzoet aangestoofd? Van blauwe kaas over noordzeegarnaal tot een stukje vleesmet en een krachtige biersaus – witloof toont zich een veelzijdige minnaar.

 

We bieden vooraf een tweedelig kookatelier aan met Arnout Vandamme van Witloof in de Stad om inspiratie op te doen over hoe je witloof in je gerecht kan verwerken.

Tijdens het eerste atelier (donderdag 18/1 van 19u-22u) komt ieder reeds met een voorstel en worden jullie gecoacht. Jullie bereiden ter illustratie samen een driegangenmaaltijd waarin er creatief met witloof wordt gekookt.

Tijdens het tweede atelier (woensdag 24/1van 19u-22u) worden drie gerechten gemaakt die tijdens de vorige workshop samen geselecteerd werden. Daarnaast krijgt elke kok individuele feedback voor zijn/haar Salon Chicon gerecht.

 

Salon Chicon gaat door op zaterdag 3 maart. Wij verzorgen de inschrijvingen, voorzien een budget per kok en bieden logistieke ondersteuning.

 

Geïnteresseerd? Schrijf je voor in voor 15 januari via iwauters@schaarbeek.irisnet.be  of  02/ 240 34 39

 

VERSION FRANçAISE

SALON CHICON : cuisinez le chicon plein de façons pour vos voisins

 

Chicon : croquant et frais quand il est cru ou plutôt amère sucré une fois braisé ? Il aime le fromage bleu, les crevettes, les carbonnades à la bière… – le chicon est un amant gourmand.

 

Nous sommes à la recherche de cuisiniers amateurs voulant relever le défi de cuisiner de façon créative le chicon.

Vous êtes prêts à recevoir 10 à 15 personnes chez vous pour leur faire déguster votre délicieux menu ?  

 

Nous vous offrons deux ateliers de cuisine en amont avec le chef Arnout Vandamme de “Chicon en Ville” pour vous inspirer à utiliser le chicon sous toutes ses formes. 

Pendant le premier atelier (jeudi 18/1 de 19h-22h) chacun amène une proposition et vous serez coaché par le chef. Vous préparez également un menu de trois plats dans lequel le chicon sera utilisé de façon originale.

Pendant le deuxième atelier (mercredi 24/1 de 19h-22h), trois plats sélectionnés lors du premier atelier seront préparés. A côté de cela, chaque cuistot recevra du feedback individuel pour son menu « Salon Chicon ».

 

Salon Chicon est prévu en soirée du samedi 3 mars 2018. Nous prévoyons un budget par cuistot, les inscriptions au repas et offrons l’aide logistique pour la soirée. 

 

Intéressé ? Inscrivez-vous avant le 15 janvier via iwauters@schaarbeek.irisnet.be ou par téléphone T 02/ 240 34 39.

 

 

Reacties