Permit, oh permit my soul to rebel is het derde deel van Side-Show’s Trilogie van de verbeelding. Na Wonders (2013) en Spiegel im Spiegel (2017) zet het gezelschap circus in als collectieve droommachine. Op scene vormen honderden kussens een cirkel waarin het publiek plaats kan nemen. Op, onder of in de kussens dromen we in verschillende nummers over de (on-)mogelijkheid der dingen. Zo wordt de voorstelling een tijdelijke schuilplaats voor ontspannen rebellie.

Wat betekenen circus en spektakel zonder verrassing? Door middel van een spel tussen aankondiging en uitvoering, gaat Permit, oh permit my soul to rebel op zoek naar het spectaculaire in het alledaagse en het alledaagse in het spectaculaire.

Permit, oh permit my soul to rebel is een relaxed performance. Dat betekent dat de voorstelling vanaf het begin gecreëerd werd met als doel toegankelijk te zijn voor publieken die een meer ontspannen omgeving nodig hebben om naar het theater of circus te gaan. De codes van het theater, zoals de norm om stil te blijven zitten en niet verbaal of fysiek te reageren op wat er zich afspeelt, worden in een relaxed performance aangepast. De voorstelling vermijdt ook sterke en plotse prikkels zoals stroboscopen en luide geluiden. Permit, oh permit my soul to rebel kan van nabij of veraf bekeken worden en de deuren van de zaal blijven steeds open. Het publiek kan en mag ook vrij bewegen.

Tickets


Concept en regie Aline Breucker & Quintijn Ketels
Performers Camille Paycha, Gianna Sutterlet, Philippe Droz, Elsa Bouchez, Patrick Pun, Ruben Mardulier, Majo Cázares
Scènografie Aline Breucker
Kostuums Aline Breucker
Muziek Maxime Steiner
Dramaturgie Vincent Focquet
Bewegingsadvies German Jauregui, Vera Tussing, Gaël Santisteva
Assistentie kostuums Irma Morin
Stagiaire kostuums Oanell Muzellec
Technische coördinatie en lichtontwerp Michiel Soete
Technische assistentie en decor Gert De Cooman
Productie assistente Anouk Friedli
Techniekers Korneel Moreaux, Lukas Vanhoutte
Fotografie Jan Casterma