Vanaf 10 mei kan je in Schaarbeek naar Viva Cinema.

Op 4 leuke of onverwachte binnenlocaties poten wij elke twee weken een filmscherm neer en vertonen we er een film die  helemaal opgaat in haar omgeving. Sommigen liggen achter de muren waarbinnen je al lang eens wou gluren, sommige zijn publiek toegankelijk, maar zou je niet als een pop-up cinema zaal zien.

We openen op 10 mei in Boulangerie Artan,  dat in de 20e eeuw voornamelijk dienst deed als bakkerij. Eén van deze ruimtes wordt als atelier gebruikt door het graffiticollectief Le 68 BXL. Hier bereiden ze een expo voor die later op het jaar zal openen. Speciaal voor Viva Cinema openen ze eerder de deuren.  Je kan er gaan kijken naar Basquiat een biografische dramafilm uit 1996, gebaseerd op het leven van de Amerikaanse postmodernistische/neo-expressionistische kunstenaar Jean-Michel Basquiat. 

Twee weken later duiken we de kelders in van ‘La Savonnerie'. Daar nestelen we ons in de televisiestudio van studio DOPE. Eens neergezeten laten we ons meeslepen door de gebroeders Coen in Hail, Caesar!

Vervolgens trekken we naar La chocolaterie Concept Chocolate. De Schaarbeekse chocolatier laat ons proeven van Caramel, een Libanese comedy-dramafilm over het leven van vijf vrouwen die worstelen met verboden liefde, seksualiteit en het ouder worden in Beirut.

Eindigen doen we in Train World. Deze architecturale Schaarbeekse parel hoeft geen introductie meer. In de imposante lokettenzaal kan je kijken naar Martin Scorsese’s familiefilm Hugo, een film over Hugo cabret die in het Parijs van de jaren 30 in een druk treinstation in Parijs woont, waar hij in aanraking met een vreemd meisje.

Om de cinema uit te baten doen we beroep op lokale verenigingen die u van drankjes en chipje zullen voorzien. Je betaald slechts € 5 voor een ticketje. En met jouw uitgave steun je daarmee ineens ook een Schaarbeekse vereniging. Opgelet, de zitjes op elke locatie zijn beperkt. Het kan dus zijn dat de voorstelling is uitverkocht. Op de website en social media van de gemeente schaarbeek en 1030culture & 1030cultuur zullen we telkens meer info meegeven. Ticketjes reserveren is niet mogelijk. 

 

10/05/2022 Boulangerie Artan Basquiat
    EN - 1h47 - 1996
24/05/2022 studio DOPE Hail, Caesar!
    EN - 1h46 - 2006
07/06/2022 La chocolaterie Concept Chocolate Caramel
    AR - 1h35 - 2007
21/06/2022 Train World Hugo
    EN - 2h06 - 2011