We beleven cultuur nog steeds vanuit ons kot, maar we proberen dat toch ook een beetje samen te doen, met u. De partners van 1030cultuur bieden u een spannende,  innovatieve “theatervoorstelling”. Leef mee met Emmi en Leo door stiekem hun Whatsappconversaties mee te lezen, hun liefdesperikelen leveren gegarandeerd stof tot conversatie!

Theatergezelschap SKaGeN presenteert met ‘WatchApp #1: Emmi & Leo’, een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp. Dit project is een innovatieve manier om in deze bizarre tijden toch toneel te maken.

Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties, die jij mee kan volgen.

Net zoals bij een toneelstuk is tijd bij deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms 's nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee. En dat kan verslavend werken…

‘WatchApp #1’ is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op de roman ‘Emmi & Leo’ van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.

De voorstelling start op 27.05 om 10u en duurt 4 weken!

TICKETS

Credits:

Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio