Op vrijdag 14 september 2018 neemt de dienst Nederlandse Cultuur u graag mee op haar jaarlijkse culturele seniorenuitstap. Dit jaar verkennen we de Brugse regio. We verplaatsen ons met de bus. Ter plaatse wordt er gewandeld en kan je kiezen tussen een (elektrische) fiets of een boottocht. Voor elk wat wils.

We starten in Damme, ten noorden van Brugge, waar we in de Sint Pietershoeve naast de Damse vaart op een kop koffie onthaald worden. Vervolgens kan u het boekendorp Damme individueel verkennen of wandelt u met de groep rondom het polderdorp.

Later in de voormiddag vertrekken we naar Brugge. Hierbij heeft u de keuze: of u stapt op de 'Lamme Goedzak', een raderboot die u over de Damse vaart naar Brugge brengt. Of u legt hetzelfde traject af met de fiets. Voor wie wenst voorzien we zelfs een elektrische fiets. We volgen voornamelijk de autoloze weg die langs de vaart loopt. Wij voorzien voor u de fietsen die u in Brugge gewoon kan achterlaten. Bij de inschrijving maakt u uw voorkeur kenbaar.

In de buurt van Brugge-Dampoort genieten we van een lunch in Bistro Du Phare.

Na de middag bezoeken we de Triënnale van Brugge. Het kunsttraject 'Vloeibare stad' voert ons doorheen de binnenstad. We ontdekken enkele indrukwekkende constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten in de historische binnenstad. We rusten aansluitend nog even uit met een koffie in een taverne in de Brugse binnenstad.

Afspraak aan het gemeentehuis, Colignonplein, waar de bus vertrekt om 7u20. We verwachten rond 7 uur ’s avonds terug te zijn.

Inschrijven kan u hier tot 1 september. Enkele dagen later ontvangt u per mail een bevestiging. U kan zich ook telefonisch inschrijven op 02 240 34 34.

Voor deze daguitstap betaalt u € 30. Hierbij is inbegrepen: het busvervoer, de boot of fiets, de rondleidingen en de lunch. 

Reacties