Op deze mooie zaterdag willen we ook een paar nieuwe dingen in de kijker zetten. Eén concrete aanleiding is 1 stad19 boeken, een samenwerking van alle Brusselse bibliotheken. We maakten samen een selectie van 19 boeken die zich allemaal afspelen op een specifieke plaats in Europa. Het zijn boeken, van vrouwen en mannen, van verschillende tijden en ook geografisch zeer gespreid. Elke Brusselse bib zal deze selectie reisliteratuur de hele zomer lang in de kijker zetten.

Daarnaast zullen we uitpakken met onze nieuwe collectie Dwarsliggers. Deze uiterst compacte boekjes smeken er bijna om meegenomen te worden in je valies. Ze wegen immers niets en nemen ook geen kostbare plaats in.

 

Op het programma?

Roderik Six komt leestips geven aan onze lezers. Hij zal met hen langs de rekken wandelen op zoek naar het perfecte boek voor de zomer. Eind juni is een ideaal moment om je af te vragen wat je tijdens de rustige zomermaanden thuis of op vakantie zoal kunt lezen. Maar net dat vinden waar je zin in hebt is niet altijd evident. Roderik Six zal je daarbij helpen.

Voor de kinderen organiseren we doorlopend een workshop rond ‘ik ga op reis en ik neem mee’… kinderen bedenken wat ze mee willen nemen en knutselen hun droomreis in elkaar, maken omslagen om van op reis brieven te kunnen sturen en zoveel meer onder de kundige leiding van Larissa Viane.

Om onze vele bezoekers een blijk van appreciatie te geven zullen we die morgen ook zorgen voor een verrassingsontbijt met lekkere koeken en verse koffie en nog veel lekkers.

 

Wie is wie?

Roderik Six (Ieper 1979) is naast auteur van de bekroonde debuutroman 'Vloed' en opvolger ‘Val’, ook literair recensent voor Focus Knack waar hij naast besprekingen ook auteurs-interviews, columns en essays publiceert. 'Vloed' is een apocalyptisch relaas uit 2012 over een groep overlevers die te midden van oprukkende zeeën probeert stand te houden tegen niet alleen de omgeving maar ook hun eigen steeds minder betrouwbare geesten. Het boek won hem de Bronzen Uil. In 2015 volgde hij dit op met 'Val', een verhaal over een Montrealer die naar de duistere kuststad Fall verhuist. Dit blijkt geheimen te herbergen en kwaad te ademen.

Brusselse illustratrice, beeldend kunstenares en performer Larissa Viaene studeerde af als Master in de Multimediale Vormgeving. In haar illustratiewerk schemert haar liefde voor het lieve vreemde door met vaak aparte, licht humoristische wezens. Larissa neemt alle kinderen tussen 6 en 12 jaar mee op een creatieve reis vol vakantieherinneringen. Tekenen met zand en water, knutselen met gevonden voorwerpen, postkaarten ontwerpen van onontgonnen bestemmingen... Het kan allemaal! Kom mee reizen en dromen tussen 10u en 13u.

 

**** DOORLOPEND **** GRATIS ****  

Reacties