Voor de 4e keer organiseert Odysseia Ensemble de District Walk, een wandeling met miniconcerten in een Brusselse wijk. Als een zwervend, nomadisch ensemble nemen ze het publiek op sleeptouw langs een stukje Brussel met een rijke geschiedenis en een levendige hedendaagse ontwikkeling. Voor deze 4e editie is het de beurt aan de Noordwijk! Deze willen ze vanuit drie invalshoeken benaderen: het verleden van de wijk en het Manhattanproject, een constructief toekomstbeeld en de nieuwe stadsontwikkeling door Lab North en tot slot de huidige situatie in de buurt, met de Kinderboerderij in het Maximiliaanpark als antenne voor de wijk. Drie hosts die de wijk door en door kennen staan klaar om het publiek te ontvangen.

Op de verschillende ‘stops’ doorheen de wandeling zal het Odysseia Ensemble u verwelkomen met live muziek. Dit ensemble wil zich inzetten voor de promotie van kamermuziek in de brede zin van het woord. Sinds haar oprichting in 2009 staat het ensemble borg voor een unieke koers. Dit is te danken aan de samenstelling van het ensemble, dat met een bezetting van houtblaaskwintet, strijkkwintet, piano en zang zowat alle kamermuziek in alle mogelijke combinaties kan spelen. De programmatie is een weloverwogen mix tussen klassieke en hedendaagse klassieke muziek, vanuit de overtuiging dat de muziekgeschiedenis niet stopt aan het begin van de 20e eeuw en er mooie linken kunnen gelegd worden tussen stukken uit verschillende tijdsperiodes.

 

Het definitieve programma vind u binnenkort terug op: http://www.districtwalks.com/ Het startpunt staat wel al vast: Om 15u afspraak in de lobby van WTC1 (Simon Bolivarlaan, 1000 Brussel). Na een eerste concert daar kan u via een folder of via de app vertrekken naar de verschillende locaties.

 

U moet zich voor deze wandeling niet inschrijven! Er wordt gewerkt met vrije bijdrage.

Reacties