version française en bas


“Ik ben een hybride, een echte Belgische, de dochter van een Vlaamse moeder en een politieke vluchteling uit Haïti. Noem me dus geen typische soul-, jazz- of reggaezangeres. Ik sta midden in een smeltkroes van invloeden. Volgens mij is dat ook het beste dat België te bieden heeft. Als we hier iets nabootsen, dan zijn we fout bezig.”

Christa Jerôme, aka La Jerôme, werd begin 2001 in een televisiewedstrijd op tv ontdekt door de ongelooflijk getalenteerde Belgische jazz- en elektroproducent Marc Moulin. De wereldbekende muzikant zocht een stem die paste bij de melodieën die hij net voordien had gecomponeerd. Een intense samenwerking was geboren.

Na de plotselinge dood van Moulin rond de release van het derde album ‘I am You’ werd La Jerôme gedwongen zichzelf heruit te vinden. Ze werkte samen met grote namen uit de Belgische jazz-, pop- en hiphopscène zoals Starflam, Hooverphonic, Manou Gallo en Khadja Nin en nam de tijd om haar eigen geluid te vinden en zich een persoonlijke stijl aan te meten.

Met de hulp van producer en multi-instrumentalist Pascal Paulus, die eerder ook al Mélanie De Biasio deed scoren van achter zijn analoge synths, blikte ze in 2017 haar solodebuut in. Op ‘Jerôme is a woman’s name’ zit haar soulvolle stem in een bad vol seventiesgrooves.

La Jerôme zet de rustieke boksclub Queensbury voor u in vuur en vlam. Een straffe madam in een dito decor.


Voorstellingen kosten €11 / €8 (-26), een combiticket € 28

tickets kan u hier bestellen of op 02 245 75 22

 


 

La Jerôme a été decouverte par le talentueux producteur jazz-électro belge Marc Moulin. Après une longue collaboration avec lui, elle a travaillé avec de grands noms de la scène jazz, pop ou hip-hop pour enfin trouver sa propre voix. Aidée par le producteur multi-intrumentiste Pascal Paulus, qui a lancé autrefois Melanie De Biasio, La Jerôme s'est lancée en 2017 en solo. Elle enfammera l'authentique club de boxe Queensbury. Le ring devient la scène de cette chanteuse de charactère.Reacties