In Schaarbeek zeggen ze dat in hun Josaphatvallei de oorsprong van het witloof ligt. Dat daar in het revolutiejaar 1830 een boer zijn cichoreiwortels in zijn kelder onder een laagje zand verstopte. En dat hij na verloop van tijd ontdekte dat de wortels uitgelopen waren in zoete en malse blaadjes. De officiële geschiedschrijving vertelt een heel ander verhaal, dat het hoogstwaarschijnlijk in de champignonkelders van de Brusselse Kruidtuin doelbewust is gekweekt door de Belgische hovenier Frans Brezier. Wat er ook van zij, we bevinden ons in de streek waar de witloofkweek groeide en bloeide. Wij stellen u voor om mee te komen genieten van het witte goud op Salon Cuisson, onze jaarlijkse culinaire afspraak rond een gezamenlijke tafel bij een kok thuis. Dit jaar meten we de avond een jasje van witloof aan.

 

Wij stellen u graag onze vijf koks voor die u een heerlijk 3-gangenmenu zullen bereiden op basis van witloof aan de democratische prijs van 20€: Sicco, Jasmien & Eva, Vinciane & Inge, Karen & Gerben en Hannelore.

Wegens het beperkte aantal plaatsen is reserveren verplicht (max.4 personen per reservatie).

Info over de koks, locaties, menu's en een inschrijvingslink vindt u op www.salonchicon.be of 02/240 34 34

Van zodra wij uw betaling ontvangen hebben, bevestigen wij definitief of u kan aanschuiven bij de kok van uw keuze. Het rekeningnummer en de betalingsmededeling krijg je na inschrijving.

Parkeren is niet altijd makkelijk in Schaarbeek. Vertrek op tijd of neem het openbaar vervoer.

Reacties